Home > Social > Facebook kan adverteerders wijzen welke tieners nú onzeker zijn

Facebook kan adverteerders wijzen welke tieners nú onzeker zijn

Facebook kan onzekere tieners targeten

Voelt een kind zich verslagen, gestrest, angstig, nerveus of een loser? Dikke kans dat Facebook dat heel goed door heeft én hen op hun meest onzekere momenten laat targetten door adverteerders. Dat beweert althans nieuwssite TheAustralian.com, die de hand heeft gelegd op een vertrouwelijk document van Facebook waarin deze praktijk omschreven wordt.

Met een slim algoritme interpreteert Facebook – volgens nieuwssite TheAustralian – posts, foto’s en reacties om zo vast te stellen wie zich op dit moment onzeker, angstig, overweldigd of simpelweg een loser voelt. Daarmee brengt het social mediaplatform de gemoedstoestand van jongere Facebook-gebruikers vanaf 14 jaar in kaart. Die gegevens zijn waardevol voor adverteerders. Want zeg nou zelf: op welke momenten is een puber het meest ontvankelijk voor impulsaankopen..?

Targeten op emotie

TheAustralian heeft deze informatie opgedaan via een 23-pagina’s tellend vertrouwelijk document van Facebook, waar de site de hand op heeft weten te leggen. Dát Facebook zijn gebruikers target is niets nieuws. Wie een advertentiecampagne wil laten draaien op het platform kan bijvoorbeeld nu al aangeven dat de uiting alleen vertoond moet worden aan ‘getrouwde vrouwen uit Apeldoorn tussen de 20 en 35 jaar, met een voorliefde voor technologie en konijnen’. Maar dat Facebook ook zou kunnen targeten op iemand gemoedstoestand is nieuw.

Facebook heeft zijn excuses inmiddels aangeboden en belooft een intern onderzoek.

You may also like
Techionista's Vivianne met Snapchatfilter
Minder gebruikers voor Snapchat: hoe erg is dat?
Massaal gebruik van VR-technologie met de Oculus Go: Mark Zuckerberg is overtuigd… Nu wij nog!
Vivianne bij RTL Boulevard over de social media van terroristen
Wat zijn de favo social media van terroristen? | Techionista’s Vivianne op RTL Boulevard
The Circle met Emma Watson
Wat als een Tech bedrijf privacy volledig uitbant? Je ziet ’t in must-see movie The Circle

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.