Home > Devices > Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Je wist het misschien nog niet, maar jij hebt een Probleem. Elke dag verspil je namelijk een paar minuten aan een ver-schrik-ke-lijk inefficiënt klusje. Opgeteld zijn dat zo’n 100 dagen in je leven die je anders had kunnen besteden. Dat Probleem heet tandenpoetsen. Nou heb ik er nog niet wakker van gelegen, maar de makers van de Amabrush blijkbaar wel. Die automatische tandenborstel stelt je in staat (zonder handen!) in slechts tien seconden je bekkie schoon te raggen. #firstworldproblems

Is it just me, of begint Kickstarter soms verdacht veel op een veredelde Tel Sell te lijken? Tel Sell… wie heeft daar niet gedachteloos naar zitten staren na een avondje stappen? Een uitzending vol onnozele producten die allemaal pretendeerden Grote Problemen voor ons op te lossen. Meestal wist je helemaal niet dat je last had van Grote Problemen, maar nadat je het Waanzinnige Product in de Tel Sell-aflevering had gezien, was je ervan overtuigd: je had écht een Groot Probleem maar dankzij het Waanzinnige Product (‘Het is ongelooflijk!’) dat je alleen nu-nú-NU voor weinig kon aanschaffen was dat verleden tijd. En voor je het wist had je een Abtronic X2 in je huiskamer staan: zo’n buikspiertrainer die precies niets voor je deed. Of had je een zingende vis op een plankje aan de muur hangen. Welk probleem dat beest precies oploste, weet ik niet. Het veroorzaakte in elk geval wel een nieuw probleem: een zingende vis aan je muur. Koopgrage mensen kunnen zich nu wenden tot Kickstarter, want daar heb je gelukkig nog heel veel van die Waanzinnige Producten, zoals de Amabrush: ‘s werelds eerste automatische tandenborstel.

Poetsen zonder handen

Amabrush bestaat uit een mondstukje dat je over je tanden heen schuift. Het mondstukje is voorzien van siliconen haartjes die beginnen te trillen als je het ding aanzet. Aan dat mondstukje klik je het handstukje waar een klein pompje in zit dat de speciale (!) tandpasta eruit perst en zorgt voor het trillen van het mondstukje. Als je het apparaat in je mond propt, lijkt het een beetje alsof je op een speen sabbelt. Niet heel sexy, maar ach: dat is een good old tandenborstel waarschijnlijk ook niet…

amabrush

In slechts 10 seconden (‘Het is ongelooflijk!’) doet de Amabrush zijn werk. Dat lijkt kort, maar is lang genoeg, zeggen de makers: al je tanden worden tenslotte tegelijk gepoetst en 10 seconden op 1 tand boenen is best lang. Dat wil ik best beamen: dat doe je nu waarschijnlijk niet.

Om je van de noodzaak van de Amabrush te overtuigen, leggen de makers eerst uit hoe ingewikkeld tandenpoetsen eigenlijk is. Ten eerste moet je er uiterst geconcentreerd voor zijn. Je moet je borstel vasthouden zoals je ook een pen vasthoudt, zodat je de druk op de tanden niet onnodig opvoert. De haartjes moeten zacht zijn, want anders zou je je tandvlees kunnen beschadigen. En je moet dus NIET met halen poetsen, maar je moet een beetje met je borstel heen en weer wiebelen met subtiele vibraties. En dat alles háten we zo erg, aldus de makers van Amabrush dat we er nooit geconcentreerd genoeg voor zijn, het klusje afraffelen of zelfs helemaal niet poetsen. Oh, en dan zijn er nog gehandicapten die niet kúnnen poetsen.

Kost dat?

Hoe we het in vredesnaam overleefd hebben zonder Amabrush is me een raadsel. Maar gelukkig kun je het ding nu-nú-NU backen voor weinig: een early bird kan het ding voor slechts 79 euro op te kop tikken. Je krijgt er dan ook één tandpasta-capsule bij, waarmee je grofweg een maand kunt doen. Let wel: daarna moet je de speciale tandpasta zelf aanschaffen voor 3 euro per capsule. Zeg nou zelf: dat is toch een koopje voor de 100 dagen van je leven die je nu bespaart?! Op het moment van schrijven gingen je 16.778 mensen voor, waarmee al een kleine 2 miljoen euro is opgehaald. (Serieus?! Ja, serieus. En eigenlijk valt nog best mee, als je bedenkt dat de Abtronic X2 bij een half miljoen huishoudens terecht is gekomen…)

 

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
reelight CIO
Reelight CIO: een eeuwig werkend fietslampje?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.