Home > Events > Duik in de wereld van de groene technologie op het Greenhouse Festival!

Duik in de wereld van de groene technologie op het Greenhouse Festival!

greenhouse festival

Het is groen en het is komende zondag in Amsterdam… Weet jij het? Wij wel! Het is de eerste editie van het Greenhouse Festival! Hier maak je kennis met de coole wereld van groene technologie. En er is nog veel meer te beleven. Zo leer je bijvoorbeeld ook hoe je er nu eindelijk voor kunt zorgen dat je plant het langer dan een week uithoudt. Handig!

Groen is hip. En dan hebben we het even niet over de modekleur van dit moment, maar over groene technologie. De ontwikkelingen staan hier niet stil en innovatieve start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond. Aankomende zondag 2 april organiseert innovatieplatform Let it Grow de eerste editie van Greenhouse Festival waar je een kijkje kunt nemen in deze interessante wereld.

Groene innovatie

Heb je geen groene vingers? Nou, dan is dit juist iets voor jou! Op het festival presenteren start-ups namelijk hun coole producten op het snijvlak van natuur, mens en technologie. Zo is er bijvoorbeeld Gardian: een app die je plant aansluit op het Internet of Things door middel van een kastje met slimme sensoren. De app geeft je verzorgingstips en waarschuwt je als je plant het leven dreigt te laten door bijvoorbeeld te weinig water.

pikaplant

Of wat dacht je van de Pikaplant Jar (zie foto)? Dit is een plant die je dankzij z’n slimme design nooit water hoeft te geven. Ideaal! Helemaal bijzonder is Living Light: de lamp die zijn elektriciteit uit een plant haalt. Groener wordt het niet, hoor! Naast deze technologische innovaties kun je ook volop genieten van allerlei andere activiteiten rondom het thema urban green living. Zo kun je workshops volgen, is er een expositie, een groene photobooth en nog veel meer. En als je dat allemaal gezien hebt, plof je gezellig neer in de Bloesembar voor een drankje van wilde bloemen. Weer eens wat anders dan een gin-tonic.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondag 2 april van 10.00 uur tot 18.00 uur naar het transformatorhuis op het Amsterdamse Westergasterrein. Wat dat kost? Niks, noppes, nada. Toegang tot het Greenhouse Festival is helemaal gratis!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.