Home > Robotics > Hoe drones de wereld van thuisbezorgen veranderen

Hoe drones de wereld van thuisbezorgen veranderen

drone pakketdienst

In de wereld van onbegrensde mogelijkheden en nieuwe technologieën zijn er toch een paar dingen die behoorlijk ‘ouderwets’ blijven. Neem nou bijvoorbeeld het bezorgen van je pakketjes. Want OF je moet ervoor thuis zijn, OF je moet het toch ergens gaan halen (en was het gemak van thuisbezorgen nou niet… Juist ja!). Maar in de wereld van pakketbezorging zijn er toch een aantal interessante ontwikkelingen die we graag met je delen!

DHL bezorgt je pakket met een drone

DHL heeft tegenwoordig ook drones als pakketbezorgers in dienst. En daar hebben ze dit jaar al een succesvolle test mee gedaan in Duitsland. Daar hebben ze 130 bezorgingen door drones laten doen. Het idee: de DHL Parcelcopter bracht de pakketjes van of naar een packstation in het dorp, waar de klanten de pakketjes konden ophalen. Het hoogtepunt van de test: een spoedbezorging van medicijnen binnen 8 minuten! DHL is van plan dit verder te ontwikkelen en de drones vooral te gaan inzetten in dunbevolkte gebieden. En hopelijk… komen de drones dan ook gewoon tot aan je voordeur.

JD.com en drones in China

China is natuurlijk enorm! Echt enorm. En zo;n 600 miljoen mensen wonen in China op het platteland (lees slecht bereikbaar via nog slechtere wegen). De inkomens op dat platte land stijgen harder dan de inkomens in de steden. En dus: woont daar voor retailers een heel interessante doelgroep. maar probeer in die omgeving maar eens een pakket te bezorgen… Daarom heeft JD.com eind 2015 de drone-bezorgingen in China geïntroduceerd. Want hier zit voor deze online retailers een heel grote groeipotentie. Als je op het platteland van China woont, krijg je nu dus razendsnel je nieuwe sneakers thuisbezorgd per drone.

Geen drone, maar je eigen auto!

Kijk zo’n drone is dus duidelijk heel handig (en leuk!) als je in een dorp op het platteland woont. Voor de stadse meisjes onder ons is die dronebezorging nog heul ver weg. Maar gelukkig is daar Volvo! De autofabrikant is samen met de same-day-delivery startup urb-it bezig met de ontwikkeling van een service die je bestelling IN je auto gaat bezorgen. Binnen 2 uur.
Hoe ze dat gaan doen? De bezorger krijgt een digitale sleutel waarmee ze eenmalig toegang krijgen tot je auto om het pakketjes te bezorgen. Ligt het pakketje in de kofferbak? Dan krijg je daar een berichtje van en natuurlijk gaat je auto weer op slot. De sleutel doet het maar 1 keer en wordt gekoppeld aan de Volvo On Call-app, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze je pakketje (of auto) meenemen.
Volvo introduceerde de plannen twee jaar geleden al, maar nu is het dan echt zo ver! De lancering is in Stockholm, maar plannen voor verdere uitrol zijn in de maak.

volvo pakketdienst

Even wachten…

Voor ons Nederlandse shoppers betekent dit voorlopig nog even thuisblijven voor je pakketje of je pakketje ophalen bij een pick up point. Maar… Er zijn dus nieuwe ontwikkelingen gaande in deze traditionele markt. En dat biedt hoop voor de toekomst. Worden straks jouw gloedjenieuwe pumps gewoon in je auto gelegd terwijl jij aan het werkt bent. Zo wordt het nog leuker om aan het eind van de werkdag weer naar huis te rijden 😉

Bron: www.retailnews.nl

You may also like
De rangerbot van de Queensland University of Technology
Killerrobots voor het goede doel
Drones tijdens Fashion Week Milaan met een handtas van Dolce&Gabbana
Drone maar lekker verder! Een overzicht van drones op onverwacht terrein
passagiersdrone Dubai
In Dubai kun je binnenkort een taxiritje in een drone maken
Hebben! AirSelfie: de mini-drone voor al je selfies

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.