Home > Quantified Self > Dit flesje is een (onterechte?) hype op Kickstarter

Dit flesje is een (onterechte?) hype op Kickstarter

Soms stuit je op Kickstarterprojecten die lijken mee te liften op een knap staaltje massahysterie. Neem nou deze slimme waterfles: de HidrateMe. Já het ding trackt je vochtinname. En já, dat houdt ie allemaal keurig voor je bij in een app. En já, als je te weinig drinkt krijg je daarvan een melding. En já, hij past zijn gegevens ook aan op het weer: hittegolf betekent meer drinken. En oui oui: daarvoor heeft ie een mooi uitziende app (iOS en Android). Maar néé, HidrateMe is bepaald niet de eerste die dat kan. Misschien niet eens de beste…

What’s up?
HidrateMe is as we speak rete hot op Kickstarter. De waterfles moest 35.000 dollar aan crowdfunding opleveren, maar de teller staat (met nog een kleine week te gaan) al op ruim 480.000 dollar! En dat terwijl ie zoals gezegd niet bijster originele dingen kan. Een jaar geleden was Vessyl bijvoorbeeld al trending en die slimme beker (geen fles) kon ook nog eens meer dan HidrateMe. Vessyl trackt namelijk niet alleen hoeveel je drinkt, maar weet ook wát je drinkt. In realtime! (Toegegeven: het ding is nog steeds niet op de markt…) En persoonlijk was ik fan van The Hug: een bandje dat net als HidrateMe vochtinname trackt, ook de weersomstandigheden bijhoudt én om elk flesje kan. Ook om een b-merk flesje mineraalwater.

HidrateMe slimme waterfles

Lichteffect
Dus wat is dan de sleutel tot dit uitzinnige succes? Twee dingen… Ten eerste: lalala, geld natuurlijk! Je scoort de fles voor maar 45 dollar (moet je wel snel wezen, want het is een early bird-edition). En dat terwijl aan Vessyl bijvoorbeeld een prijskaartje van 149 dollar hangt!
En misschien wel de belangrijkste reden tot crowd-euforie:
De.
Fles.
Geeft.
Licht.

Jazeker: zodra je te weinig drinkt, gloeit het flesje op. Toegegeven: dat ziet er tamelijk cool uit.

Dus? Backen? Sure, why not? Je bent in elk geval niet de enige. En ik herhaal: HIJ GEEFT LICHT!
Hoe? Op Kickstarter.

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.
reelight CIO
Reelight CIO: een eeuwig werkend fietslampje?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.