Home > Wearables > Kan niet schelen hoe warm het is: deze jas doen we nooit meer uit!

Kan niet schelen hoe warm het is: deze jas doen we nooit meer uit!

Nog even de route checken op Google Maps, een lekkere playlist selecteren of appen dat je er bijna bent… We doen het allemaal weleens tijdens het fietsen. We weten dat het gevaarlijk is, maar eerlijk is eerlijk: als we in alle haast aan het fietsen zijn, hebben we geen zin om af te stappen voor dit soort zaken. Google en Levi lanceren komende herfst een oplossing in de vorm van een wearable. De Commuter Trucker jacket is een fashionable denim smart jacket waarmee je tijdens het fietsen je smartphone kunt bedienen. Ik ben benieuwd!

Google en Levi presenteerden het zogenoemde ‘project Jacquard’ voor connected clothing al ruim een jaar geleden. De Commuter Trucker, speciaal voor de fietsende forens, wordt het eerste kledingstuk uit deze collectie en zal komende Herfst na alle vertragingen dan eindelijk in de winkel hangen voor maar liefst 350 dollar. Maar voor die 350 dollar heb je wel de hipste technologie verweven in je nieuwe spijkerjack!

Waar andere smart clothing tot nu toe voornamelijk sensoren verwerkte in de kleding, gaat Project Jacquard een stapje verder. Ze hebben geleidende stof ontwikkeld waar dunne metaallegeringen met normaal draad zijn verweven tot een aanraakgevoelige stof. Zo werkt de stof als een touchscreen. De Commuter Trucker bestaat niet volledig uit deze stof; je hoeft dus niet bang te zijn dat bij elke omhelsing of aanraking je hele contactlijst gebeld wordt. Maar als je op de speciale aanraakgevoelige gebieden tapt, swipet of een patroon tekent, worden er via flexibele mee geweven elektronica wireless instructies naar je smartphone gestuurd.

Aan de manchetten van het spijkerjack zit een Smart Tag met elektronica voor feedback (LEDs en haptisch) en de mogelijkheid om hem via USB op te laden. Wanneer je deze Tag eraf haalt, kan het spijkerjack gewoon in de was. Handig!

Dankzij de Commuter Trucker kun je binnenkort op de fiets dus gemakkelijk door je playlist heen scrollen, met 1 swipe een telefoontje aannemen en navigeren zonder je telefoon erbij te pakken. Klinkt leuk, het ziet er stylish uit, maar is het wel zo vernieuwend? De functies niet; een Smart Watch kan bijvoorbeeld precies hetzelfde. Maar… de geleidende stof is absoluut een gave nieuwe ontwikkeling waar een hoop mee kan. Dit belooft veel voor een toekomst waar alles connected is en technologie geheel geïntegreerd is in alles om ons heen.

Bronnen: The Verge, Levi.com and Atap.google.com

You may also like
graphic van vrouwelijk persoon met gezichtherkenning
Google verwijdert genderlabels uit beeldherkenningssoftware om vooroordelen te vermijden
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.