Home > Apps > Deze toffe Nederlandse startup gebruikt data om je fietsritjes te transformeren tot 3D-videos

Deze toffe Nederlandse startup gebruikt data om je fietsritjes te transformeren tot 3D-videos

Lang niet alle interessante innovaties komen uit Silicon Valley. Ons eigen kikkerlandje kan er ook wat van. Neem Relive, een toffe Rotterdamse startup die door middel van data je fietsritjes en andere outdoor-sportactiviteiten omzet in 3D-videos, zodat je keer op keer kunt genieten van de mooie routes die je hebt afgelegd. En dat zonder de spierpijn achteraf!

Met behulp van smartwatches en apps kun je al veel bijhouden van je sportactiviteiten. Bijvoorbeeld de afgelegde kilometers, hoogtemeters en route. Maar de echte belevenis vastleggen, en daarmee vrienden en familie laten zien waarom het zo te gek is om er hele dagen op uit te trekken, dat ontbrak nog. Zo moeten ook de oprichters van Relive gedacht hebben. Tijdens een wielren-vakantie op Tenerife kwamen zij namelijk op het lumineuze idee om de data en foto’s die je verzamelt tijdens het fietsen om te zetten in een heuse 3D video.

relive-3

Herbeleef de Tour de France

Relive is een jaar geleden opgericht en gaat als een speer. Zo heeft de app op dit moment al een half miljoen gebruikers. Dit varieert van amateurs tot profs, met in die laatste categorie Tour de France-renner Laurens Ten Dam. Laurens heeft de app gebruikt om tijdens de laatste tour een etappe vast te leggen. Op dit moment is Relive met name gericht op fietsen, maar in de toekomst wordt het ook mogelijk om er andere outdoor sporten mee vast te leggen. Ik heb in elk geval alvast een account aangemaakt. Heb ik meteen een goede stok achter de deur om me binnenkort weer eens flink in het zweet te werken.

You may also like
vudu app
Met één klik op je smartphone je filmcollectie omzetten van DVD naar cloud
Finery brengt je kledingkast in kaart
Een geschikte outfit bij elkaar zoeken lastig? There’s an app for that!
facedate
Daten op basis van je celebrity crush
Bejaarde Masako Wakamiya lanceerde app
Deze dame lanceert een app op 81-jarige leeftijd

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.