Home > Wearables > Deze smart sport BH helpt je een relaxed leven te leiden

Deze smart sport BH helpt je een relaxed leven te leiden

We hebben al veel slimme kledingstukken voorbij zien komen, maar slim ondergoed, dat is nieuw. Toch is het idee niet zo vreemd als het klinkt. De Vitali sport BH is namelijk ontworpen om stress in je lichaam te detecteren voor je de stress ook daadwerkelijk in je hoofd ervaart. Zo kun je op tijd een stapje terug nemen en helemaal zen door het leven kunt blijven gaan.

Bedenkster Cindy Yu heeft veel baat gehad bij yoga om om te gaan met haar depressie. Haar gezondheid ging rap vooruit door de rust en mindfulness die ze tijdens de yoga opdeed. Cindy merkte alleen dat je eenmaal buiten de yogastudio de rust al snel uit het oog verliest. Werk, school en de dagelijkse beslommeringen kunnen veel effect op je gezondheid hebben zonder dat je het door hebt. Om dit te voorkomen heeft deze stoere dame de Vitali sport BH ontwikkeld.

Vitali App

BH met trackers

Vitali draag je ongemerkt onder je eigen kleding en houdt onder andere je hartslagvariabiliteit (HVR), postuur en ademhaling in de gaten. Er zitten een aantal trackers verwerkt in de BH zelf, maar ook een grotere Gem die los te klikken is en de meeste elektronica bevat. Deze Gem geeft je een seintje als je gestrest wordt of je postuur verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld als je voorovergebogen achter je laptop op kantoor tegen de deadlines aan het vechten bent. Uiteraard is Vitali ook gekoppeld aan een app en zoals de meeste fitness trackers kun je de app gebruiken om gezondheidsdoelen te stellen. Maar wees gerust, de BH werkt ook zonder koppeling met je telefoon. Je kunt je smartphone dus prima thuislaten tijdens een lesje yoga.

Bonuspunten krijgt Vitali wat mij betreft voor het feit dat je de BH vastmaakt met een rits aan de voorzijde of een haakje aan de achterzijde. Iedereen die weleens een bezweette sport BH over haar hoofd heeft moeten trekken weet dat deze handeling je stresslevel meteen in het rood jaagt!

Je kunt Vitali steunen via Kickstarter. Vanaf $129 heb je de BH als een van de eersten in huis.

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.
reelight CIO
Reelight CIO: een eeuwig werkend fietslampje?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.