Home > Robotics > Deze schattige robot maakt kiekjes terwijl ie door je huis hobbelt

Deze schattige robot maakt kiekjes terwijl ie door je huis hobbelt

Robotje Kuri

Oh… onmogelijk om niet verliefd te worden op de schattige home-robot Kuri. Zijn makers presenteren nu een van z’n nieuwste skills: terwijl de mechanische hartendief door je huis hobbelt, schiet hij plaatjes van je dagelijks leven. En niet zomaar wat foto’s van tafelpoten, maar perfecte kiekjes dankzij artificial intelligence.

Begin dit jaar zag Kuri het levenslicht tijdens CES 2017. Het is de eerste home robot uit de hoge hoed van Bosch-startup Mayfield Robotics. De vriendelijke robot werd gepresenteerd als extra familie lid, die entertaint en helpt in het dagelijks leven. Kuri luistert, navigeert door je huis, speelt muziek af, verbindt met smart home-apparaten en neemt met zijn camera op wat er zich in je huis afspeelt. Achter die lieve smiling eyes schuilt dus een hoop slimme technologie.

AI voor het beste kiekje

Na de introductie klusten de maker stevig door aan Kuri Vision: een functie waarmee Kuri korte video’s schiet van momenten in huis die jij misschien wel hebt gemist. Spontane beelden van jou, je gezin of je huisdieren. Kuri’s slimme camera detecteert mensen en dieren, en herkent daarbij zelfs familieleden. Elke dag verschijnen de acht beste filmpjes in de bijbehorende app waar je ze kunt liken en delen (of deleten, natuurlijk). Door middel van artificial intelligence bepaalt Kuri wat de beste filmpjes zijn, en leert hij steeds beter welke filmpjes jij leuk vindt. Gelukkig kun je de functie aan- en uitzetten én kun je bepaalde momenten van de dag of plekken in huis uitsluiten. Dus no worries: geen wc-filmpjes tenzij je daar zin in hebt.

Kuri app

Topfotograaf of paparazzo?

Op de promotiefilmpjes ziet de nieuwe functie er geweldig uit. Want hoe leuk is het als Kuri unieke momenten vastlegt die je anders nooit op video zou hebben. Maar het lijkt mij toch vrij awkward als er een robot de kamer in komt rollen en video’s van je maakt, terwijl jij net lekker onderuitgezakt op de bank hangt. Niet per se beelden die je terug wil zien. En ook vanuit een security-perspectief zou ik niet heel gerust zijn bij de gedachte dat beelden uit mijn huis worden opgeslagen en geanalyseerd door AI. Dus ondanks dat deze robotvriend er fantastisch lief uitziet, weet ik niet of ik er voor in de rij zou gaan staan. Gelukkig heb ik nog even bedenktijd, want Kuri is alleen nog beschikbaar als pre-order op de website. Hij kost $ 799 (zo’n € 680) en de eerste exemplaren rollen eind dit jaar van de band. Nog maar even afwachten dus of deze cutie de hoge verwachtingen waar gaat maken.

You may also like
Robot brengt met trash talk mensen van hun stuk
spotmini twerkt
Boston Dynamics-robot SpotMini kan twerken
kakkerlak
Vet: robots leren het vak van… kakkerlakken!
foldimate vouwt je kleding
Nog even geduld: 2019 wordt het jaar van de strijkrobot

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.