Home > Coolness > DeepFrame brengt Augmented Reality naar het grote scherm

DeepFrame brengt Augmented Reality naar het grote scherm

Augmented Reality (AR) kenden we tot nu toe alleen nog maar van smartphones en wearables. Heel tof, maar eerlijk is eerlijk: het is wel een eenzame en beetje nerdy ervaring. Want met zo’n AR-bril op je hoofd kan het voor jou volkomen logisch zijn dat je een programma aan het besturen bent; voor de buitenwereld ziet het er op z’n zachts gezegd wat vreemd uit dat je de lucht aan het pinchen bent. Dat AR ook een stuk socialer kan, bewijst het Deense Realfiction. Zij komen namelijk met heuse AR ramen.

DeepFrame lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een doodgewoon raam te zijn: een transparant frame van ruim een vierkante meter waar je dwars doorheen kijkt. Tot je de projector aansluit… Binnen het frame verschijnen dan precies op de juiste positie en in de juiste schaalverhouding de projecties. Zo smelten ze daadwerkelijk samen met hetgeen je al door het raam zag. Je kunt het zo groot en gek niet bedenken of je kunt het met DeepFrame laten zien: van een raketlancering of nieuw te bouwen brug tot de zojuist door jou customizede kleding of een levensecht aquarium.

Het licht gebogen OLED scherm met een ultra HD-resolutie zorgt ervoor dat de projecties superscherp en vanuit elke hoek goed te bekijken zijn. Geen gedoe meer met brillen of andere wearables, iedereen die langs loopt kan de projecties met het blote oog bekijken. Het is helaas nog niet mogelijk om zo’n tof raam in je eigen huiskamer te plaatsen. DeepFrame richt zich in eerste instantie op bedrijven en is alleen beschikbaar op aanvraag.

Toch kan ik niet wachten om deze ramen in het echt tegen te komen. Al is het alleen maar omdat de meest indrukwekkende belevenissen toch net even leuker zijn als je ze live met iemand kunt delen.

Meer weten over Realfiction en waar je de eerste DeepFrames straks tegen kunt komen? Houd de website in de gaten.

You may also like
foldimate vouwt je kleding
Nog even geduld: 2019 wordt het jaar van de strijkrobot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.