Home > Big data > Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?

Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?

Data science is booming. Je hoeft Google Trends er maar maar op na te slaan en het moge duidelijk zijn: de term ‘data scientist’ wordt jaar na jaar populairder. Niet zo vreemd, want de vraag naar data science professionals neemt alsmaar toe, omdat steeds meer bedrijven datagedreven werken. Maar wat is data science nou precies? En… is het iets voor jou?

Om maar meteen de eerste, prangende vraag te beantwoorden: wat ís data science nou eigenlijk precies? Data science is het verzamelen, ordenen en analyseren van data. Als data science professional gebruik je statistieken en algoritmes om data te verkennen en analyseren. Je gebruikt programmeertalen zoals Python en SQL en je visualiseert de uitkomsten uit jouw onderzoek in presentaties en modellen. Je onderzoekt de data om tot bruikbare inzichten te komen; het lijkt een beetje op een puzzel die je probeert op te lossen. De veelgehoorde begrippen machine learning, big data en artificial intelligence vallen allemaal onder de noemer data science. De innovatieve technologieën die elkaar snel opvolgen maken het vak interessant en uitdagend. Dus: never a dull moment in deze ICT-tak.

Techionista loves data science
In Nederland is er ook veel vraag naar data science professionals. Daarom organiseert Techionista samen met Microsoft een opleidingstraject voor vrouwen die willen gaan werken als data science professional en hun carrière een boost willen geven. Charlotte volgde de opleiding en werkt nu als data science professional bij Macaw. “(…)Ik werkte als projectmanager bij een bank en ik wilde graag in data science gaan werken. De opleiding van Techionista heeft me de data science-skills bijgebracht én een nieuwe passie voor big data en AI. Nu werk ik met veel plezier als Data, Analytics & AI consultant bij Macaw.” Meer weten over Charlottes carrière-switch? Check vooral de video hieronder, waarin Charlotte en twee andere oud-deelnemers vertellen over hun ervaringen.

Past data science bij jou?
Steeds meer organisaties zijn, net als Macaw, op zoek naar getalenteerde data science professionals. Er liggen veel kansen, juist voor vrouwen die een andere studie en/of werkachtergrond hebben. Want: de combinatie van kennis en vaardigheden die je dan al hebt, maakt dat je de data beter kunt linken aan de praktijk. Wil je weten of een carrière in data science iets voor jou is? Doe snel deze online quiz; dan weet je binnen 5 minuten of data science bij jou past.

Neem ook eens een kijkje op techionista-academy.com. Daar vind je nog meer informatie over de opleiding van Techionista en Microsoft.
You may also like
Artist impression van het Coronavirus
Kan data science helpen het coronavirus te beteugelen?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
Women in Tech Talkshow 1
Women in Tech Talkshow #1 | Over het belang van vrouwelijke rolmodellen en creativiteit in ICT en tech
Women In Tech Talkshow
Kijk donderdag 12 april naar de live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.