Home > Coolness > Creëer een augmented reality-tour voor je Airbnb-gasten

Creëer een augmented reality-tour voor je Airbnb-gasten

airbnb-ar-tour

Tickets geboekt, villa gehuurd, nieuwe bikini geshopt en je eigen stekje verhuurd via Airbnb. Je bent helemaal klaar voor de zomervakantie! Op een klein puntje na… je moet je Airbnb-gasten nog wel showen welke kuren de vaatwasser heeft en hoe ze alle connected snufjes in huis kunnen bedienen. Aan de slag met een stapel post-its? Of een volledige handleiding in drie verschillende talen uittypen? Of… gebruikmaken van een augmented reality-tour met plaatsgebonden instructies? Dat laatste zou binnenkort zomaar eens mogelijk kunnen worden.

Met de introductie van Apple’s ARKit zijn er al veel toffe ideeën langsgekomen. Veel daarvan vallen tot nu toe in de categorie ‘geinig’. Leuk om een keertje te proberen, maar niet direct een aanvulling voor je dagelijks leven. Tot ik via The Verge op deze AR-tour voor Airbnb stuitte. Hoe tof is dit?! Met de AR-tour maak je namelijk een soort mini videogame met instructies voor de huurders van je huis.

airbnb-ar-tour

Hoe werkt het?

Je selecteert een aantal taken die vakantiegangers in hun tijdelijke stulpje kunnen uitvoeren in de app en voegt hiervoor locaties en instructies toe. Via hun mobiele telefoon worden je gasten vervolgens niet alleen naar het apparaat dat ze nodig hebben geleid, maar krijgen ze ook de instructies voor gebruik op hun scherm te zien. In hun eigen taal! Zo wordt het bijna leuk om op je vakantieadres de was te gaan doen.

Het AR-concept is bedacht door interface-designer Isil Uzum. Op dit moment is het wel enkel nog een idee; de AR-tour is nog niet in productie genomen. Maar mocht je de skills en tijd hebben, neem vooral contact op met Isil. Ik kan persoonlijk namelijk niet wachten om dit uit te proberen!

You may also like
Afl.2 | Een psychose via een VR-bril en digitale staartjes na een heftige break-up
Tech bepaalt de toekomst in beauty-land: L’Oreal koopt AI- en AR-bedrijf ModiFace
AR-app Ikea Place
Ikea Place: nieuwe AR-app van IKEA laat je met meubels schuiven in je woonkamer
Über-chauffeurs bezorgen bloemen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.