Home > Coolness > Als je niet actief bent, vermoordt deze connected pot een plant!

Als je niet actief bent, vermoordt deze connected pot een plant!

Steeds meer is verbonden met het internet en je smartphone… nu ook je plantenpot! En dan niet om te tracken hoe het met de plant gaat. Nee… om visueel duidelijk te maken hoe fit en actief jij bent. Want afhankelijk van hoe actief je bent, wordt je plantje voorzien van zonlicht en water en blijft hij in leven of verschrompelt hij langzaam. Confronterend…

Waar Fit Bits en andere smartphone-apps je alleen digitaal belonen, gaat Phabit nog een stapje verder. Door de plant zichtbaar achteruit te zien gaan, word je gestimuleerd om extra je best te doen. Dit berust op het gegeven dat mensen gaan geven om hun levende planten en er graag voor zorgen. Voor deze plant zorg je dus door voor jezelf te zorgen. Twee vliegen in een klap!

Phabit

Een plant die je naar de sportschool stuurt

De plantenpot ‘Phabit’ is ontworpen om de gebruiker betere gewoontes aan te leren. De ontwerper, Jen-Hsien Chiu (Afstudeerder bij het Royal Collage of Art in London) wilde zichzelf namelijk stimuleren om vaker naar de sportschool te gaan. De plantenpot Phabit is verbonden met een door hem ontworpen app. Hier kun je van alles over je zelf invoeren en de app geeft jou dan specifieke uitdagingen die gekoppeld zijn aan het verzorgen van de plant. Niet iedereen hoeft dus meteen 5x per week naar de sportschool te gaan om zijn plant in leven te houden!

Hoe werkt het?

De app koppelt met bijvoorbeeld de Health-app van iPhone en je Fit Bit, om je gedrag in de gaten te houden. Voor wie niet aan dat soort apps doet, gebruikt de app GeoFencing; waarbij GPS wordt gebruikt om te bepalen wanneer en hoelang iemand een speciaal gebied betreedt, bijv. de sportschool. Of dat heel realistische data geeft..?
Afijn, aan de hand van de conclusies die de app uit al deze data trekt wordt er een opdracht naar de plantenpot gestuurd om de plant wel of niet te verzorgen.

Op zich is de Phabit-app niet vernieuwend; er zijn al genoeg apps die je stimuleren om actief en fit te blijven. Maar de toegevoegde component van de plant zou het voor de gebruiker nog een stapje confronterender moeten maken als hij/zij niet fit genoeg blijft. Ik zou in elk geval wel extra mijn best gaan doen, als ik mijn mooie plant zie verschrompelen.

Nog even wachten

Als stimulans om actief en fit te blijven, zie ik het wel voor me dat het bij veel mensen kan helpen. En als je toch al vaak naar de sportschool gaat, is de Phabit eigenlijk helemaal handig want je vergeet nooit meer je planten water te geven. Chill! Het is alleen nog niet bekend wanneer de Phabit op de markt komt, dus we zullen er nog even zelf aan moeten denken om de planten water geven. En om naar de sportschool te gaan natuurlijk…

Bron: Dezeen.com
You may also like
My.Flow Slimme tampon
Precies wat we nodig hebben… een slimme tampon
Real Life Pac Man op je fiets? Hell yeah!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.