Home > Coolness > China 3D-print huizen

China 3D-print huizen

Leuk hoor, die telefoonhoesjes en kettinkjes uit de 3D-printer, maar ondertussen in China gebeurt het serieuzere werk… Daar zijn in één dag tijd 10 huizen geprint. Ge-print, ja.  Niet met die huis-, tuin- en keukenprinters die wij kennen, maar met joekels van 3D-printers van 10 meter bij 6.6meter bij een whopping 150 meter. Het goedje dat uit de printer komt: een mix van bouwafval en gerecycled cement.

3dhuis

Kost dat?

Doordat je geen bouwvakkers of dure bouwmaterialen meer nodig hebt, is de kostprijs van zo’n geprint huisje maar 50oo dollar. Nu bestaat uit zo’n huisje nog maar uit één bouwlaag, en meer dan drie geprinte bouwlagen zijn door de Chinese overheid nu nog niet toegestaan. Maar de makers van de 3D-huisjes hopen in de toekomst zelfs wolkenkrabbers uit hun printers te persen.

UPDATE!

Journalist Jorn Lucas wees me via Twitter op een item op BNR Eyeopeners over 3D-printen. Radiopresentator Marijke Roskam interviewt Vincent Wegener van RDM Makerspace uit Rotterdam. Ook daar kwam dit onderwerp ter sprake. Wegeners kanttekening bij de 3D-ontwikkeling in de bouw: “De nadruk in Nederland ligt op het designaspect van 3D-printen: welke nieuwe vormvrijheid heb je. En in China gaat het om schalen met 3D-printen: hoe kunnen we snel een huis creëren. Voor China is dit iets meer dan een krot. In Nederland stellen wij hogere eisen.”

Luister hier het item terug. Vanaf 2:15 gaat het over 3D-printen, maar het hele programma is de moeite van het luisteren waard!

Bron: Betabeat

1 Response

  1. Pingback : Mink: print je make-up | Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.