Home > Advertorial > Beetje bijziend of toe aan een nieuwe zonnebril? Ga virtueel brillen passen bij Mister Spex!

Beetje bijziend of toe aan een nieuwe zonnebril? Ga virtueel brillen passen bij Mister Spex!

Een bril uitzoeken was een jaar of tien geleden bepaald geen feestje. Met je neus tegen de spiegel van de lokale brillenboer de paar montuurtjes passen die je nog enigszins aanstonden. Maar those days are over! Naast het feit dat een bril tegenwoordig een echt mode-item is, heeft de technologie ook niet stilgestaan in brillenland, zo bewijst online brillenwinkel Mister Spex.

De van origine Duitse brillenshop Mister Spex is klaar om Nederland te veroveren en laat zien dat óók het shoppen voor een bril een stuk leuker wordt met een snufje technologie. Want waar je het een aantal jaar geleden moest doen met een wand vol brillen bij de winkel op de hoek, heeft Mister Spex een enorm aanbod van 3000 merk-brillen. Maar als consument zijn wij nog weleens huiverig om een bril online te kopen, omdat je nu eenmaal pas kunt zien hoe een bril staat als je hem daadwerkelijk op zet. En dat is nou net lastig online… Bij Mister Spex hebben ze hier iets op bedacht: op de site hebben zij namelijk een snapchat-achtige functie toegevoegd waarmee je een groot deel van de brillen virtueel op je neus kunt zetten. Ideaal!

Passen in 3D

Hoe dit dan werkt? Nou heel simpel. Heb je je favoriete montuur gespot, dan klik je simpelweg op de virtuele spiegel (werkt op dit moment alleen op de desktop versie). Via je de webcam zie je jezelf op het scherm en wordt de bril in een 3D-simulatie op je gezicht geplaatst. Door de slimme technologie die je bril als het ware verankert op je gezicht, kun je je hoofd draaien terwijl de bril meebeweegt. Zo kun je je nieuwe montuur van alle kanten bekijken. En kun je niet kiezen tussen alle hippe modellen of wil je je bril toch echt nog even in real life passen? No problemo! Je kunt tot vier monturen gratis thuis laten bezorgen om te passen gedurende 10 dagen. En voor extra advies of een oogmeting kun je overigens terecht bij het netwerk van fysieke partner winkels, ook fijn.

Toegegeven, ook ik was altijd een beetje huiverig om online een bril te kopen. Maar ik heb Mister Spex geprobeerd en ben enthousiast! De virtuele spiegel vind ik een uitkomst, want ik heb er een hekel aan om half-blind in een winkel monturen te passen. En eerlijk gezegd is deze tool ook gewoon erg leuk tijdverdrijf. Give it a try!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.