Home > Apps > Handig! Een app die weet wat er in je beautyproducten zit

Handig! Een app die weet wat er in je beautyproducten zit

Duitse app checkt ingrediënten beautyproducten

Om de gemiddelde ingrediëntenlijst van je potje dagcrème te ontcijferen, heb je bijna een scheikundediploma nodig. Maar da’s verleden tijd met deze Duitse app. Toll!

Gemiddeld gebruiken vrouwen zo’n twaalf cosmeticaproducten per dag. Maar als je wilt weten wat er nu precies in deze smeersels zit, is dat geen eitje. Sodium Laureth Sulphate? Polyquaternium-10? Enig idee? Gek eigenlijk, dat we zo weinig weten van de ingrediënten in cosmetica juist nu we onze voeding tot op de laatste calorie analyseren en elke stap tellen met onze wearables.

There’s an app for that!

Maar lang leve de slimme Duitse organisatie Codecheck, die een superhandige app maakte om je snel te laten zien of er schadelijke ingrediënten in je producten zitten. Codecheck maakt hierbij gebruik van hun enorme database met miljoenen producten. Het is een kwestie van de barcode scannen (of je product handmatig opzoeken) en je ziet in één oogopslag hoe jouw product scoort. En mochten er vervelende ingrediënten in zitten, dan stelt de app meteen een alternatief product voor.

Superhandig als je bepaalde ingrediënten wilt mijden of allergisch bent, maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat er schuil gaat achter dat mooie etiket. Wist je bijvoorbeeld dat aan sommige shampoos goedkope ingrediënten worden toegevoegd die voor lekker veel schuim zorgen, maar die ondertussen irriterend zijn voor je huid? Moeten we niet hebben!

Alleen in het Duits

Helaas is deze übertolle app alleen nog in het Duits beschikbaar, al komen veel producten overeen met de Nederlandse versies. Ondanks de flashbacks naar naamvallen en Duitse dictees juich ik deze ontwikkeling als beautylover enorm toe. Hopelijk komt er snel een Nederlandse variant!

 

You may also like
Tech bepaalt de toekomst in beauty-land: L’Oreal koopt AI- en AR-bedrijf ModiFace
Hoge nood onderweg? There’s an app for that!
Live Japans vertalen met Google Word Lens op je smartphone
Superhandig: met deze vuilnisbakscanner is je boodschappenlijstje altijd up to date

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.