Home > Coolness > Air Umbrella blaast regendruppels weg

Air Umbrella blaast regendruppels weg

Kuiltjes blazen in het badwater: elk kind heeft het vast gedaan. En daarom is het ook zo verbazingwekkend dat hetzelfde principe (maar dan anders) nu pas een echt nuttige toepassing vindt. Ladies and gents: de Air Umbrella, een paraplu die geen scherm maar – inderdaad – een luchtveld tussen jou en de regen plaatst.

airumbrella

Het Kickstarter-project had al een werkend prototype, maar om het luchtpluutje echt op de markt te krijgen, was er volgens de makers nog wel zo’n 10.000 dollar nodig. En dat doel hebben ze binnen geharkt (eufemisme): met nog 4 dagen tot de fundingperiode stopt, staat de teller al op een kleine 85.000 dollar. Maar hoe werkt het ding precies?

airumbrella2

 

Easy does it: de Air Umbrella zuigt lucht in, en stoot het met kracht horizontaal-ish uit. In een paraboolvorm wordt de regen zo mooi om je hoofd en hairdo heen geleid. Zo’n luchtstroom kost nogal wat energie, en zo te zien is dat dan ook het belangrijkste nadeel: de batterij in de paraplu gaat niet heel lang mee. Het basismodel – Air Umbrella B – heeft een batterijduur van 30 minuten. En het vrouwenmodel – Air Umbrella A – dat met een lengte van 30 centimeter hand(tas)zamer is dan het basismodel van een halve meter, beschermt je zelfs maar 15 minuten tegen een stortbui. Niet lang… Then again: waarom zou je langer in de regen willen rondhupsen?

airumbrellac

Er is ook nog een derde model in de maak: de Air Umbrella C. Dat is de luxe uitvoering, want het ding is uitschuifbaar van 30 centimeter tot 80 centimeter en gaat toch 30 minuten mee.

Maar eh… blaast zo’n luchtpluutje omstanders dan niet nat? Op die vraag hebben de makers een vrij lang antwoord, dat neerkomt op: mensen die dichtbij staan en geen paraplu hebben, worden ‘more or less’ benadeeld door jouw luchtscherm, maar hé: die zouden toch al nat worden. En zo is het maar net.

En de hamvraag: kost dat nou? Tja, veul! De retailprijs wordt geschat op 200 dollar. Volgens de makers komt dat doordat de kostprijs al zeker 60 dollar gaat zijn. En ach, dan heb je ook nooit meer omgeklapte pluutjes.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.