Home > Quantified Self > Aan de ketting met WearSens

Aan de ketting met WearSens

Het zat er natuurlijk aan te komen: een wearable die je kan verklikken als je weer eens stiekem naar de chocola grijpt. Of zelfs wanneer je een sigaretje rookt. Of positiever: een wearable die je helpt je eetpatroon te tracken. De WearSens draag je om je nek, hij zit vol sensoren en weet zo precies wanneer er wat door je keel gaat.

wearsens

Mensen die net als ik hebben proberen te tracken welke pondjes er zoal door het mondje gaan, weten hoeveel gedoe dat is. Zelfs met de beste apps (zoals mijn persoonlijke favoriet Foodzy) is dat nog steeds een aardige klus. Bij alles wat je eet moet je de app openen om het lekkers te loggen. Los daarvan: we blijven mensen, en toegeven dat je weer zo’n bak B&J’s naar binnen hebt gelepeld doe je liever niet. Dat zou je grafieken nogal negatief doen uitslaan… WearSens, ontwikkeld door knappe koppen van UCLA, neemt een deel van dat gedoe en gecheat over, door te tracken wanneer en hoeveel je eet of drinkt. De slimme halsband kan vloeibaar van vast onderscheiden en zo bijhouden of je bijvoorbeeld wel genoeg gedronken hebt, en of je niet maaltijden aan het skippen bent.

wearsens

Hoe dan?
Zodra je eet of drinkt en slikt, ontstaan er trillingen in je keel die via je huid te voelen zijn. Die trillingen worden door WearSens waargenomen dankzij piëzo-elektrische trillingssensoren. Elk type voedsel veroorzaakt andere bevinkjes en zo moet WearSens soep van sushi onderscheiden. Die info sluist het device via bluetooth door aan de bijbehorende app en zo gaan elke hap en slok – hupsa – je grafieken in.

Je kunt WearSens natuurlijk voor jezelf gebruiken, maar je zou de ketting ook kunnen gebruiken om anderen in de gaten te houden. Anorexia-patiënten bijvoorbeeld, of mensen die willen (of moeten) stoppen met roken. Want, zo geven de makers van WearSens aan: je kunt er ook mee tracken of iemand aan een sigaretje lurkt. Via de melding in de app kun je je puberzoon zo op heterdaad betrappen op een rookovertreding…

Bron: Popsci.com
You may also like
Precies de juiste dosis zon met AI-wearable QSun
Nanodraad wekt energie op bij uitrekken
Samsung patentaanvraag projectie wearable
Opvallende Samsung-patentaanvraag: wearable die touchscreen projecteert op hand
Project BioPhone MIT
Hoe je smartphone vanuit je tas je hartslag trackt

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.