Home > Coolness > Een robot die je boodschappen draagt? Ja, die bestaat!

Een robot die je boodschappen draagt? Ja, die bestaat!

Nooit meer slepen met je boodschappen of bagage tijdens een stedentrip? Dat kan geregeld worden. Piaggio heeft deze week namelijk de slimme butlerrobot ‘Gita’ gelanceerd.

Zonder moeite

Gita heeft veel bagageruimte voor je spullen, rolt zelfstandig achter je aan of bezorgt gewoon even een pakketje voor je. Hij is erg stijlvol vormgegeven en zit bomvol hippe technologie waar ons hart sneller van gaat kloppen. Met 360 graden camera’s, GPS en allerlei sensoren kan Gita zich moeiteloos navigeren over de straat of door de supermarkt. Obstacle-avoidance technologie en slimme software zorgt ervoor dat hij nergens tegenaan rijdt. We like!

Super wendbaar

De robot is geprogrammeerd om ons op een afstandje te volgen of een bekend parcours zelfstandig af te leggen. Hij is super wendbaar, kan maximaal 18 kilo dragen en heeft een maximum snelheid van 35 km/h. Ook op de fiets houdt Gita je dus makkelijk bij. En geniaal: deze robot is ook beveiligd met vingerafdrukherkenning. Scan je vinger en je Gita rolt achter je aan met een accu die het wel acht uur volhoudt.

piaggio-gita-fast-forward-design-robots-products-usa_dezeen1

Strak design

Er zijn al meerdere slimme butlerrobots, zoals deze op de markt. Maar Gita valt enorm op door het stijlvolle ontwerp. Dus niet saai technisch of mensachtig. Van Piaggio, bekend van Vespa, hadden we ook eigenlijk niet anders verwacht.

Piaggio brengt Gita eerst uit op de zakelijke markt: de robot kan helpen bij bezorgdiensten, warenhuizen en zwaar gereedschap dragen. Maar gelukkig voor ons lanceren ze Gita later ook voor privé gebruik! Wat dat gaat kosten is nog niet bekend.

bron: Digital Trends
You may also like
Sfeerbeeld van de Techionista Awards 2018 met de band Pierre et les Optimistes op de achtergrond.
Code goud tijdens de eerste Techionista Awards; nog even nagenieten
foldimate vouwt je kleding
Nog even geduld: 2019 wordt het jaar van de strijkrobot
Humanoid Sophia
Robotrechten | Column
Tertill
Onkruidrobot Tertill is de Roomba voor in je tuin

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.