Home > Devices > 10 handige iPhone-features die je vast nog niet kende

10 handige iPhone-features die je vast nog niet kende

iphonetricks

iPhone-gebruikers unite! Want hier volgt een lijstje waar je relatie met je smartphone nóg beter van wordt. Tien features op je iPhone waarvan je het bestaan (misschien) nog niet kende. Doe er je voordeel mee!

1. Herinner me eraan dat ik terugbel

Dat je bij een inkomend gesprek kon weigeren met een voorgeprogrammeerd of customized berichtje, wist je vast al. Toch? Maar wist je ook dat je je iPhone kon vragen je eraan te helpen herinneren dat je even terugbelt? Dat kan in iOS 9 door op het ‘remind me later’ of ‘herinnering’ te klikken. Je kunt dan kiezen voor ‘over 1 uur’ of ‘als ik vertrek’.

2. Klik lang op je toetsenbord voor een cursor

Als je aan het texten bent en je wil even midden in dat ene woord een letter weghalen, dan ga je op het woord staan, drukt lang op het scherm en dan krijg je een soort cursortje waarmee je naar voren of naar achteren in het woord kunt bewegen. Tot zover niet veel nieuws. Maar je krijgt een nog veel gavere cursor als je op je toetsenbord gaat staan en lang indrukt. Met die cursor kun je door je hele tekstveld vliegen.

3. Dubbele spatie voor een punt

Ja, dit is nou echt zo’n typische timesaver, die je vast nog niet kende. Als je een punt wil tikken in bijvoorbeeld een whatsappje, dan zou je normaal gesproken naar het ‘123’ knopje gaan, om daar de punt te zoeken en erop te klikken, weer op het ‘abc’-knopje drukken om weer terug te gaan naar je toetsenbord. Terwijl je dus ook gewoon twee keer snel op je spatiebalkje had kunnen klikken om een punt te maken. Probeer maar!

4. Een foto maken terwijl je filmt

Terwijl je aan het filmen bent, zie je iets dat je eigenlijk ook zou willen vastleggen als foto. Kan! Klik dan op de witte knop die je in je filmscherm ziet. De kwaliteit is iets minder dan wanneer je gewoon een foto zou maken, maar het is nog steeds goed genoeg.

5. Geef een contact een eigen vibratie (yep)

Dat je verschillende contacten eigen ringtones kon geven wist je vast. Right? Je kunt ze ook een eigen vibratie geven: handig als je telefoon op stil staat. Om dat te doen, ga je naar je contacten. Selecteer een contact en klik op wijzig. Scroll even naar beneden tot je ‘beltoon’ en ‘trilling’ ziet staan. Je kunt bij ‘trilling’ vervolgens kiezen voor een voorgeprogrammeerde vibratie, of… je eigen trilsignaal in elkaar flansen. S.O.S voor je baas 😉

6. Schudden om te herstellen

Heb je net een liederlijk mooie zin getikt, heb je ‘m om één of andere reden verwijderd… Wil je die zin weer tevoorschijn toveren, dan schud je even met je iPhone. Er verschijnt dan een pop-upje met de vraag ‘Annuleer’ of ‘Herstel’. Klik op ‘Herstel’ en die pure poëzie van je staat gewoon weer in beeld. Shake it like a polaroid picture, y’all!

7. Met één tap boven in een lijst

Scrollen is irritant. Als je nou ergens halverwege een lange lijst bent, je mailbox bijvoorbeeld, en je wil met één klik terug naar boven, dan klik je helemaal boven in je scherm. Et voilà: je staat weer netjes bovenaan.

8. Een ledje bij een berichtje

Je kunt via Instellingen, onder Algemeen naar Toegankelijkheid gaan. Daar vind je vrij ver onderaan ‘Led-flits bij melding’. Als je die optie aanzet, knippert voortaan het lampje van je camera zodra je een berichtje binnenkrijgt. Dat doet ie wat hysterisch, dus voor de subtiele types onder ons: minder geschikt.

9. Foto’s maken met je oordopjes

De echte selfie-queens wisten dit vast al, maar voor mij was het nieuw. Als je je Apple-oordopjes in je telefoon hebt, en je opent de camera-app, dan kun je met de volumeknopjes (maakt niet uit welke) van je headset foto’s maken. Zo kun je selfies zonder handen nemen en het voorkomt ook beweging bij het afdrukken.

10. iPhone gevonden? Siri weet van wie hij is

Heb je een iPhone gevonden en wil je weten van wie deze is? Tricky… want unlocken kan niet zomaar. Maar Siri to the rescue! Druk de home-button lang in voor Siri en vraag simpelweg: ‘Van wie is deze iPhone’. Siri laat je dan de contactgegevens zien van de eigenaar. Handig!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.