Home > Wearables > Zou dit dan écht de slimste wearable voor je hond zijn?

Zou dit dan écht de slimste wearable voor je hond zijn?

Oh oh… honden en wearables. Al heel wat Kickstarter-projecten claimden de beste, slimste en coolste devices voor je viervoeter te hebben. En ja hoor: hier is er weer één. De Franse start-up Jagger and Lewis hebben een device voor Fikkies halsband ontwikkeld dat dankzij data-analyse écht weet hoe je dier eraan toe is. Althans, dat claimen ze.

Het slimme kastje van Jagger and Lewis kun je aan elke halsband klikken en dan begint de magic. Je koppelt het device met de bijbehorende app (android en iOS) en vult wat algemene gegevens in. Bijvoorbeeld: bij welk ras hoort het dier, hoe zwaar is ie en hoe oud. Aan de hand van die gegevens wordt je dier ingedeeld bij een passend datasetje. Wijkt je honds gedrag af van het gemiddelde voor zijn groep, dan ontvang je daar een melding van.

En er wordt nogal wat getrackt, als Jagger and Lewis waarmaken wat ze zeggen. Hoeveel je hond eet, drinkt, loopt, rent, blaft, slaapt, krabt of ijsbeert bijvoorbeeld. En zo weet je dus of je hond gezond, gestrest of nerveus is. Hoe dat precies in zijn werk gaat, blijft een beetje gissen, maar het apparaatje is in elk geval voorzien van een versnellingsmeter, microfoon en een gyroscoop.

Naar verwachting komt de hondenwearable in mei op de markt. Je kunt hem nog drie dagen backen op Kickstarter en een early bird-editie scoren. Die kost je 139 dollar en dat is een stuk goedkoper dan de verwachte retailprijs van 299 dollar (wat trouwens schandalig veel geld is voor Fikkie).

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Leave a Reply