Home > Social > Wil je je WhatsApp-gegevens níet delen met Facebook? Pas dan nú je instellingen aan

Wil je je WhatsApp-gegevens níet delen met Facebook? Pas dan nú je instellingen aan

Let op! Je hebt nog maar heel even om je WhatsApp-profiel uit te zetten voor Facebook! Afhankelijk van wanneer je de aangepaste WhatsApp-voorwaarden hebt geaccepteerd (zo’n irritant pop-upje, dat je waarschijnlijk met een snel ‘Akkoord’ verder genegeerd hebt), loopt zo’n beetje nú de termijn af om nog tegen de instellingen in te gaan. Dat moest namelijk binnen 30 dagen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is WhatsApp sinds een paar jaar in handen van Facebook. Dus kon je erop wachten dat moederbedrijf Facebook óók wat wil doen met je WhatsApp-gegevens. Niet zo gek natuurlijk, want met wie je appt – met welke bedrijven bijvoorbeeld – is waardevolle informatie voor je advertentiebeleving op Facebook. De informatie helpt Facebook om je een nog waardevoller profiel te maken voor adverteerders.

Welke info wordt gedeeld?

Het gaat níet om de inhoud van je berichten. Wel met wie je appt en hoelang. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld op Facebook vriendensuggesties krijgen. Maar ook getargete advertenties. En het kan ook de andere kant op werken; in de toekomst zou je in WhatsApp ook reclame-uitingen terug kunnen gaan zien.

Hoe zorg je ervoor dat je gegevens níet gedeeld worden?

Open WhatsApp en ga naar Instellingen. Kies voor Account en kijk naar de optie helemaal onderin: ‘Deel mijn accountinformatie’. Je kunt deze optie met een swipe uitzetten. Zodra de deadline achter de rug is, verdwijnt die optie in beeld en kun je het niet meer uitzetten. Snel doen dus!
Heb je er even beeld bij nodig? Snap ik 🙂 De NOS maakte er een handig filmpje van. Zie hierboven!

 

You may also like
strava heatmap
Hardlopers zijn doodlopers | Column
Massaal gebruik van VR-technologie met de Oculus Go: Mark Zuckerberg is overtuigd… Nu wij nog!
Techionista's Vivianne bij RTL Boulevard over terugtrekken van berichten in WhatsApp
WhatsApp-berichtje terugtrekken? Dat kan binnenkort ein-de-lijk! | Techionista’s Vivianne bij RTL Boulevard
Vivianne bij RTL Boulevard over de social media van terroristen
Wat zijn de favo social media van terroristen? | Techionista’s Vivianne op RTL Boulevard

Leave a Reply