Home > Software > Nooit meer onduidelijke doodles met AutoDraw van Google. Go Artificial Intelligence!

Nooit meer onduidelijke doodles met AutoDraw van Google. Go Artificial Intelligence!

Probeer jij ook weleens collega’s iets uit te leggen met een snelle schets? En zitten ze daarna met nog grotere vraagtekens boven hun hoofd naar jouw doodle te staren? Artificial Intelligence to the rescue! Want vanaf nu zet Google’s AutoDraw jouw onduidelijke doodle meteen om naar een strakke heldere schets. Ook handig tijdens Pictionary!
Met behulp van neurale netwerken en object recognition bepaalt het programma wat je probeert te tekeningen. Vervolgens geeft het suggesties van figuren die gemaakt zijn door grafisch ontwerpers. Zelf selecteer je de beste en kun je de kleuren aanpassen en tekst toevoegen. En voilà… opeens begrijpt iedereen je doodles.

Voor het maken van snelle duidelijke schetsen is het programma dus zeer geschikt. En als echte Techionista kon ik het natuurlijk niet laten om even te testen hoe goed de AI-software is in het herkennen van schetsen. Best goed moet ik zeggen! Zelfs van de meeste vage, simpele en vooral lelijke lijnen die ik tekende, herkende hij meteen wat ik bedoelde. Alleen mijn ruimteschip was blijkbaar toch echt te onduidelijk… wellicht dat deze gewoon nog ontbrak aan zijn database. Maar daar heeft Google een slimme oplossing voor bedacht. Het programma is namelijk ook leuk als je stiekem heel goed kunt tekenen. Dan kun je namelijk in AutoDraw tekeningen invoeren die het programma vervolgens kan gebruiken om onduidelijke schetsen van anderen in om te zetten. Zo wordt de database vanzelf groter en herkent hij hopelijk straks ook mijn ruimteschip! Ook fijn van Google: AutoDraw is gewoon gratis in elke browser op zowel je laptop, tablet of smartphone te gebruiken.

You may also like
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Google komt met depressie-test
Diversiteit
Google, Uber en meer diversiteit in de techscene | Techionista op BNR
Google Glass Enterprise Edition
Google Glass opgestaan uit de dood?!

Leave a Reply