Home > Devices > De Light Phone als oplossing voor onze smartphone-verslaving?

De Light Phone als oplossing voor onze smartphone-verslaving?

Ik ben mega fan van alle tech-ontwikkelingen die het mogelijk maken om overal en altijd connected te zijn… maar sóms wil ik eigenlijk helemaal niet continu mijn smartphone checken. Mijn mobieltje kan er namelijk ook voor zorgen dat ik geen tijd meer heb om écht te genieten van alles om me heen. Maar mijn smartphone laten liggen? Dat lukt me dus niet: ik ben verslaafd! Herkenbaar? Niet getreurd hoor, want misschien heb ik dé oplossing gevonden: de Light Phone.

Veel mensen hebben last van een haat-liefde-verhouding met hun smartphone en er is al veel over onze verslaving geschreven. Maar wat is nu DE oplossing? Veel apps beweren je hierbij te helpen. Maar een app om je telefoon minder te gebruiken klinkt voor mij per definitie al tegenstrijdig. Dat vonden de makers van de nieuwe Light Phone nou ook. Deze app-loze telefoon is speciaal ontworpen om hem zo min mogelijk te gebruiken.

lightphone

Alleen bellen

Nu hoor ik je denken…daar kan ik toch ook gewoon mijn oude Nokia voor uit de kast halen? Klopt, maar dan zit je waarschijnlijk ook met een ander telefoonnummer: en dat is niet handig. Het idee van de Light Phone is dat je hem als second phone ter afwisseling van je gewone smartphone gebruikt. De Light Phone heeft hetzelfde nummer als je smartphone, maar je kunt er alleen mee bellen; geen WhatsApp, Telegram, SMS, of welke messaging-app dan ook. Dus wil je toch bereikbaar zijn maar heb je geen zin in je smartphone? Dan neem je op dat moment je Light Phone mee. Ideaal want hij is superklein en past gewoon in je portemonnee of broekzak. Daar past onze smartphone ook al lang niet meer in!

Kost dat?

Het feit dat deze Light Phone je bewust laat kiezen tussen je smartphone gebruiken of niet (terwijl je wel bereikbaar blijft) spreekt mij aan. Vooral op vakantie of bij een avondwandeling op het strand zie ik mezelf de Light Phone wel meenemen. Maar of het echt DE oplossing is tegen onze verslaving? We zullen het snel genoeg zien. De Light Phone is namelijk sinds kort al op de markt en te bestellen voor 150 dollar (wat stiekem nog best prijzig is voor een telefoon waar je alleen mee kunt bellen).

Bronnen: Dezeen, The Light Phone
You may also like
Live Japans vertalen met Google Word Lens op je smartphone
Vivianne RTL Boulevard
Techionista’s Vivianne op RTL Boulevard over blauw licht en mobieltjes
Project BioPhone MIT
Hoe je smartphone vanuit je tas je hartslag trackt
Helios Qi-oplader
Gebackt door Techionista: draadloze oplader voor je iPhone

Leave a Reply