Home > Wearables > Laat je portemonnee thuis, vanaf nu betaal je met deze slimme ring!

Laat je portemonnee thuis, vanaf nu betaal je met deze slimme ring!

Put a ring on it! Beyoncé roept het al jaren, maar als een Tech-bedrijf dit ook begint te doen, is er iets gaande. Startup Kerv presenteerde namelijk afgelopen woensdag ’s werelds eerste ring waarmee je contactloos kunt betalen. Hallo, nieuwe shopping buddy!

Contactloos betalen kennen we inmiddels wel. Ideaal dat je niet meer hoeft te hannesen met je pincode voor elke kleine betaling. Maar het kan nog makkelijker, dacht de Londense startup Kerv. Zij presenteerden afgelopen woensdag een ring waarmee je kunt betalen. De ring werkt op alle plekken waar je nu ook al contactloos kunt afrekenen (en dat zijn wereldwijd al bijna 40 miljoen spots!). Het is supersimpel: je houdt gewoon even je ring tegen de pinautomaat en je bent good to go. En het wordt nog beter: dit juweeltje is waterproof, komt in 14 hippe kleurcombinaties en 12 maten, je hoeft hem niet aan je smartphone te linken én je hoeft hem nooit op te laden. Daarbij kun je er in Londen ook al mee inchecken in het OV, kan de ring contactgegevens naar een telefoon sturen en kun je er contactloze sloten mee openen. Wow!

Witte Kerv-ring op vrouwenhand

Slimme technologie

Hoe kunnen zo veel handigheden in één ring passen? Het geheim is een NFC (Near Field Communication) chip. Zoals de naam al zegt, wisselt deze chip gegevens uit met andere chips die zeer dichtbij zijn. Dus door je hand langs een pinautomaat te houden worden vliegensvlug gegevens uitgewisseld, waarmee je de transactie autoriseert. Het is dezelfde chip die nu al in je betaalpas zit en in veel smartphones. Omdat de ring zijn energie uit de kaartlezer haalt, hoeft er geen batterij in. Zo blijft hij dus super licht én hoef je nooit bang te zijn dat hij leeg raakt. Al kan je bankrekening natuurlijk wel snel leeg raken nu betalen echt zero moeite kost ;).

Betalen met slimme ring Kerv

UK First, Netherlands second?

Een top product, helemaal als je – net als ik – nog weleens je portemonnee vergeet. En daar ook pas achter komt als je al een karrenvracht aan producten bij de kassa hebt liggen. Oeps! In Nederland moeten we wel nog even geduld hebben. Vanaf deze week is de ring verkrijgbaar op de website van Kerv voor £ 99 (omgerekend zo’n € 113), maar alleen nog te bestellen in de UK. In de komende maanden gaat Kerv de rest van Europa veroveren, volgens de website. Ik kan in elk geval niet wachten dit uit te proberen!

You may also like
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
levis-commuter-x-jacquard-by-google
Kan niet schelen hoe warm het is: deze jas doen we nooit meer uit!
Pilot Realtime vertaler
Met deze wearable kun je een gesprek in elke taal verstaan. Handig!

Leave a Reply