Home > Apps > Met één klik op je smartphone je filmcollectie omzetten van DVD naar cloud

Met één klik op je smartphone je filmcollectie omzetten van DVD naar cloud

vudu app

Filmliefhebbers, opgelet! Met de app VUDU kun je eenvoudig je DVD-collectie omzetten naar de cloud. Een win-win situatie, als je het mij vraagt; én voor de 300e keer Sex and the City terug kunnen kijken én een lege kast met ruimte voor nieuwe gadgets!

Met de komst van Netflix en andere digitale filmaanbieders is het hebben van een DVD-collectie bijna overbodig geworden. Waarom zou je nog een kast vol schijfjes bewaren, als je met één druk op de knop kunt kiezen uit een immense collectie films en series? De reden dat veel mensen nog even aan die fysieke collectie vasthouden, is omdat digitale aanbieders vaak nét niet jouw all time favourites aanbieden. Gelukkig is daar nu VUDU, een app waarmee je eenvoudig je DVD-collectie omzet naar de cloud.

Hoe werkt het?

Supersimpel! Download VUDU op je smartphone (android en iOS) en verzamel de DVD-hoesjes van de films die je graag wilt bewaren. Scan met VUDU de barcode op het hoesje en voilà: voor een schamele 2 dollar maak je binnen enkele seconden een digitaal kopie. Maar let op, voor je naar de dichtstbijzijnde mediawinkel gaat om je collectie eens flink uit te breiden, de makers van de app zijn zo slim geweest om de app locatiegebonden te maken. Je kunt alleen scans maken op het door jou opgegeven huisadres.

VUDU is onderdeel van het Amerikaanse Walmarkt en op dit moment helaas alleen beschikbaar in Amerika. Maar eh: Netflix, Videoland en andere Nederlandse aanbieders, lezen jullie mee..?

You may also like
Deze toffe Nederlandse startup gebruikt data om je fietsritjes te transformeren tot 3D-videos
Finery brengt je kledingkast in kaart
Een geschikte outfit bij elkaar zoeken lastig? There’s an app for that!
facedate
Daten op basis van je celebrity crush
Bejaarde Masako Wakamiya lanceerde app
Deze dame lanceert een app op 81-jarige leeftijd

Leave a Reply