Home > Apps > Een geschikte outfit bij elkaar zoeken lastig? There’s an app for that!

Een geschikte outfit bij elkaar zoeken lastig? There’s an app for that!

Finery brengt je kledingkast in kaart

Een kast vol kleding maar niets om aan te trekken. Klinkt bekend, hè? Het ritueel dat hier bij mij op volgt, is vast ook herkenbaar; alles uit je kast trekken en daar, achterin, op de bovenste plank, nog een verfrommeld kledingstuk vinden waarvan je niet eens meer wist dat je het had. Soms met het prijskaartje er zelfs nog aan. Er moet toch een makkelijkere manier zijn om je garderobe georganiseerd te houden en voor elke gelegenheid snel een geschikte outfit tevoorschijn te toveren? Dat dachten de ladies achter de app Finery ook.

Hollywood komt tot leven

Finery kent de inhoud van je kast en kan op basis van bijvoorbeeld de dag van de week of het weer een outfit aanraden. Toen ik dit las, moest ik gelijk denken aan de film Clueless. Hoofdpersoon Cher had in de nineties al een jaloersmakende manier om geschikte outfits bij elkaar te zoeken. Natuurlijk is een slimme kledingkast ook buiten Hollywood niet helemaal nieuw. Er zijn de afgelopen jaren meerdere apps gepresenteerd. Waar gebruikers echter over struikelden, was het feit dat je al je kleding eerst handmatig in de app moest zetten. Een nogal hels karwei!

finery-3

Koppeling met je mailbox

De grote kracht van Finery is dan ook dat je kleding niet meer hoeft te fotograferen of de productdetails handmatig in te vullen. De app maakt een koppeling met je mailbox. Aangezien we meer en meer online shoppen, bevindt veel productinformatie zich al in de bevestigingsmail van de webshop. En voor dat ene leuke jurkje dat je op vakantie hebt gescoord? Grote kans dat Finery dat ook terug kan vinden in de gekoppelde database met gegevens van meer dan 10.000 fashionmerken. Maar het allerslimste? Finery geeft je een seintje wanneer een retourdatum van een kledingstuk in zicht komt. Dat voorkomt dat het ongedragen in het verdomhoekje van je kast verdwijnt.

Finery is op dit moment nog niet publiekelijk beschikbaar. We houden je uiteraard op de hoogte!

You may also like
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
Ryan Gavin
Over de aaibaarheidsfactor van Microsofts nieuwe Surface Laptop | Een interview met Microsofts Ryan Gavin
Deze toffe Nederlandse startup gebruikt data om je fietsritjes te transformeren tot 3D-videos
vudu app
Met één klik op je smartphone je filmcollectie omzetten van DVD naar cloud

Leave a Reply