Home > Cyber > Awesome! Deze AI gaat e-mailscammers te lijf door ze ‘eeuwig’ aan de praat te houden

Awesome! Deze AI gaat e-mailscammers te lijf door ze ‘eeuwig’ aan de praat te houden

E-mailscammers… ze zijn van alle markten thuis. Zo krijg ik wekelijks berichtjes variërend van iemand die hulp vraagt voor Mr Alexander die zijn enorme geldbedrag terug wil (waar ik ongetwijfeld ook een graantje van mag meepikken); hebben PostNL en UPS een pakketje bij me proberen af te leveren, en vindt de Russische Svetlana me een lekker ding. En de nieuwste in de eindeloze rij aan spammails: de beleggersinstantie die me vertelt dat ik nú mijn bitcoins met een waarde van een kleine 9000 euro kan laten uitbetalen. Jammer genoeg héb ik geen bitcoins (I know, ik baal er ook van) en het e-mailadres van de afzender zegt ook al genoeg…

Nu komen dit soort mailtjes standaard in mijn spambox terecht, en ik kijk er zelden naar. En eigenlijk is dat zonde! Want het zou toch veel slimmer zijn, om de scammers zo goed bezig te houden dat ze minder tijd over te houden om nieuwe slachtoffers te maken? Precies dát is het idee achter een nieuwe kunstmatige intelligentie ontwikkeld door online veiligheidsbureau Netsafe. Wanneer je een spammailtje doorstuurt aan AI Re:Scam (via e-mailadres:me@rescam.org), reageert hij enthousiast op de spammailtjes en heeft alleen nog een paar vragen… Zo houdt het algoritme, dat heel veel verschillende persoonlijkheden na kan doen, spammers van de straat. Of het werkt? Geen idee. Maar zeg nou zelf: spammers spammen is toch op zijn minst humor?! Ook leuk: zodra de crimineel ophoudt met reageren op Re:Scam, krijg je een samenvatting van de correspondentie toe gemaild. Ik ben benieuwd hoe het Svetlana vergaat…

Check hierboven hoe de AI in zijn werk gaat.

 

 

You may also like
AI PA
Iedereen een AI als persoonlijk assistent… Techionista’s Nicoline wil het wel!
Vivianne bij RTL Boulevard over de selfie
Say what?! Is het over en uit met de #selfie?
Techionista's Vivianne bij RTL Boulevard over het bestrijden van misdaad met AI
Criminelen opsporen voor ze een misdaad plegen met kunstmatige intelligentie | Vivianne bij RTL Boulevard
Nieuwe boek van Giphart voor 60 procent door robots geschreven en meer AI-nieuws | Vivianne bij RTL Boulevard

Leave a Reply